14 Kasım 2013 Perşembe

Warsaw Village Band (Kapela ze wsi Warszawa) - Nord

Dogu Avrupa'nın küresel bir köye iyi ve benzersiz öğeleri getireceğini kanıtlayan albümlerinin kısa bir hikayesi. İstekli ve genç Polonyalı amator yeteneklerden, doğal olgun zihinli muzisyenlere, vicdanlı yaratıcılara... 1997'de arkadaşlardan oluşan bir grupla kuruldu, birkaç yıl Polonya halk müziğinde çalışmalar yaptıktan ve "Hop Sa sa" (1997) adlı album kaydından sonra, ikinci albumleri olan " People`s Spring` (2001) çıkarttığında, WVB 2002`de uluslararası kariyerine başladı.

2004'te Warsaw Village Band, prestijli olan BBC Radyo 3 ödüllerinde Dünya Müzikleri alanında "En iyi çıkış yapan" ve aynı yıl Avrupa Yayın Birliği ödüllerinde "En İyi Folk Müzik Albüm" ödülünü kazandı.

Bir sonraki albümleri olan "Uprooting" (2004) de , çok başarılıydı. Polonya'da, En büyük Polonya Ödülü "Fryderyk" tarafından "En İyi Folk Müzik Albümü" ödülüne layik bulundu ve Amerika'da düzenlenen Grammy Ödülleri`nde "Dünya Müzikleri" dalında finale kalan 10 albüm içinde yer aldı.

Bir yıl sonra Warsaw Village Band, Myst IV:Revelation isimli bilgisayar oyununun müziklerinin bir kısmını yaptı. Müzik Jack Wall & Peter Gabriel tarafından bestelendi

New York Times gazetesi bir köşe yazısında " Bu globalleşmenin müziğidir!" diyerek WVB`i Dünya Müziğinin en önemli albumlerinden biri olarak tanımlamıştır.

BBC 2006'da Warsaw Village Band hakkında "Europian Roots" programında "Journey" isimli bir belgesel film yaptı.

WVB 2008'de Polonya'da tiyatro gösterisi için 2 albüm yaptı ve ardından "Uprooting" albümünün remix versiyonu olan "Upmixing" ve 4. stüdyo albümleri olan "infinity"(2009) ile devam ettiler.

2009'da WVB "Upmixing" isimli albümleri ile 2. Fryderyk Ödülleri`nde 2008`in en iyi folk müzik albümü ödülünü kazandılar.

Warsaw Village Band'ın ne tür müzik yaptığını tarif etmek zor; Folk, Dünya, Etnik...? kesinlikle modern insanlar tarafından, şimdiki ve gelecek nesiller için geleneklerden esinlenerek üretilen bir müzik türü.

Hiç şüphe yok ki, Warsaw Village Band bugünün en önemli ve iyi bilinen müzik gruplarından biri ve Avrupa kültürünün müzik elçisidir.

• Magdalena Sobczak Kotnarowska (voice, dulcimer)
• Sylwia Świątkowska (voice, violin, Płock fiddle)
• Ewa Wałecka (voice, violin)
• Piotr Gliński (baraban drum, percussion)
• Paweł Mazurczak (double bass)
• Maciej Szajkowski (polish frame drum, percussion)
• Mariusz Dziurawiec (soundmaster)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder